Në tërë botën me SuperSport

Comentarios

Transcripción

Në tërë botën me SuperSport
Nëntor 2010 | Nr.2 | www.ipko.com
Magazina
Tech & Fun | Film | TV | Muzikë | Sport
Në tërë botën
me SuperSport
Njëri prej futbollistëve më të famshëm
hëm shqiptarë,
Lorik Cana është aq fanatik, saqë kudo që shkon,
ë të ai i shikon
blen edhe paketën SuperSport. Më
ndeshjet më mirë dhe me komentim
m shqip.
F. 22-23
15 filmat e paharruar gangsterë
Regjisori i njohur, Martin Scorsese flet për 15 filmat e
tij më të preferuar që ndikuan në filmat dhe marrjen e
zhanrit të filmave të tij. F. 10–11
Facebook 0 falas
në telefonin tënd mobil!
IPKO ofron mundësi unike të të pasurit Facebook me
vete në çdo kohë, shpejt dhe krejtësisht falas, nga
telefoni juaj mobil, nëpërmjet Facebook Zero. F14-15
IPKO ju zgjon me ORA 7
Televizioni më i ri, më
stafin më të ri, KLAN
Kosova – bashkë me
telefoninë me stafin më
të re në Kosovë IPKO,
këtë vit sponsorizojnë
emisionin “Ora 7”, emisionin me lajmet dhe risitë
më të mëdha që vinë
qysh në mëngjesin e
hershëm. Alaudin Hamiti, prezantues dhe redaktor
i këtij emisioni flet për Magazinën IPKO. Faqe 6-7
| PËRMBAJTJA NUMRI 02 2010
Evolucioni i televizionit
|2
| 02 Editorial
Evolucioni i televizionit
| 12
Televizioni tani është pjesë e çdo familjeje në botë. Ai
nuk njeh kufi. Zhvillimi i tij është aq i shpejtë sa që sot
ekzistojnë plot platforma digjitale të cilat sjellin magji
në tërë botën, duke filluar nga lajmet e rënda, e deri
tek ato argëtuese dhe sportive. Nga viti 2015, televizionet analoge pritet që të largohen nga përdorimi.
| 05 Showtime
Plotë talentë shqiptarë
Njëri prej formateve më të njohura televizive në botë,
Albanians Got Talent ka ardhur edhe në Shqipëri. Në
këtë format gjithçka talentet nga të gjitha trojet shqiptare vinë me prezantim të Benet Kaçit dhe Albana Osmanit. I tërë ky spektakël vjen në Duo Pakon Familjare
të IPKO Digital TV.
| 22
| 07
IPKO ju zgjon me ORA 7
| 10-11 Film
15 filmat e paharruar gangsterë
Regjisori i njohur, Martin Scorsese flet për 15 filmat e tij më
të preferuar që ndikuan në filmat dhe marrjen e zhanrit të
filmave të tij.
| 12-13 Cartons
FO
C
U
S
Ambasadori i stripave
IN
Mediumi më i fortë elektronik, që përdoret më së shumti sot për
informacione dhe argëtim, është pa dyshim televizioni, i cili
transmeton me mijërat informata dhe fotografi në lëvizje qoftë në
ngjyrat bardh e zi apo kolor, duke u përcjell normalisht edhe lajmet
më zë.
Por, të kthehemi paksa në histori.
Për herë të parë ky mjet telekomunikimi filloj të përdoret në fund të
vitit 1920 për t’u bërë më vonë një mjet që gjendet kudo, në shtëpi,
në ambiente të biznesit dhe institucione, ndërkaq në fillim kryesisht
ishte burim për informim dhe lajme të ndryshme.
Por, gjërat ishin ndryshe në vitin 1970 ku teknika për televizion filloj
të zhvillohet. U zhvilluan të ashtuquajturat videokaseta ose VHS,
pastaj disqet me laser kurse tani kemi DVD-të dhe disqet “Blue –
Ray”, të cilët bënë që televizioni të shndërrohet në një mani dhe të
jetë i pranishëm në të gjitha hapësirat e familjeve në tërë botën.
Viteve të fundit kemi edhe zhvillimin e televizionit me internet, i cili
ka bërë të mundur që të këtë transmetime të televizioneve edhe më
anë të internetit. Shembull konkret kemi iPlayer dhe Hulu, programe
këto që përdoren për lidhjen e televizionit me internetin.
Edhe pse ka forma të tjera të televizioneve, CCTV është më së
shumti e përdorshme, që është përdorimi më i zakonshëm për
një medium që transmetohet, i cili për herë të parë është përdorur
duke shfrytëzuar transmetimin e valëve të radio ku erdhi edhe deri
te zbulimi i televizorit në vitin 1920, ndërkaq tani kemi përdorim
të madh të transmetuesve në frekuenca të shumta të radiofonike,
por tani zhvillimet teknologjike kanë bërë që të bëhet transmetimi
i programeve televizive me anë të recerverëve që montohen në
televizionet individuale, praktikë kjo që përdoret sidomos në epokën
bashkëkohore te televizionit me transmetim CCTV.
Çdo televizion bën transmetime nëpërmes frekuencave dhe
kanaleve të caktuara që caktohen në një vend apo hapësirë të
ndryshme. Sinjalet tani gjithmonë janë në stereo apo në sistemin
surround që përdoret në shumicën e vendeve. Deri në vitin 2000,
shumica e televizioneve kanë transmetuar në mënyrë analoge, por
viteve të fundit gjithnjë e më në zhvillim është zhvillimi i transmetimit
në mënyrë digjitale.
E kur është fjala për këtë epokë të re, edhe shqiptarët kanë
shkuar një hap më kohën, sidomos pas vitit 2000 ku në Shqipëri
platforma DigitAlb pati një zhvillim të hovshëm, ndërkaq televizioni
shqip sot është më i pranishëm së kurrë. I zhvilluar në platformë
digjitale, DigitAlb është njëra prej platformave të pakta në Evropë
që transmeton në “High Definition”, taktikë kjo e transmetimet që
përdoret vetëm nga kompanitë e mëdha mediale, si Sky TV, FOX
apo MEDIASet. DigitAlb është platformë që ofron me dhjetëra
transmetime të këtilla edhe në Kosovë.
Ky transmetim nuk ishte edhe aq i zhvilluar te ne, por bashkëpunimi
i kompanisë IPKO dhe DigitAlb ka bërë që kjo erë e mediumeve
bashkëkohore të vije edhe në Kosovë. Me dhjetëra emisione, filma,
dokumentar, lajme tani mund t’i ndiqni në këtë platformë e cila ofron
zgjidhjen më të mirë për të kaluar kohën para ekraneve televizive,
duke ofruar pakot familjare dhe ato Premium, të cilat mund ti blini
me mundësi të ndryshme pagese.
Ndryshe, më këto dy platforma shqiptarët janë më afër Evropës se
të gjithë popujt e Ballkanit, ku DigitAlb shtyhet edhe me mediumet
më të në Evropë. Përderisa në perëndim por edhe në SHBA,
platformat analoge pritet të hiqen nga transmetimi më së largu deri
në Vitin 2015, era e kësaj platforme është edhe tek ne. Është pjesë
e shtëpive dhe familjeve tona. Atë ua sjell në mënyrën më të mirë
kompania IPKO përmes televizionit DigitAlb.
Magazina
Ardian Jasiqi
IMPRESUM
Redaktor përgjegjës
Ardian Jasiqi
Redaksia
Mimoza Maliqi
Alban Kastrati
Print
| 14-15 Tech
Facebook 0 falas në telefonin
tënd mobil!
IPKO ofron mundësi unike të të pasurit Facebook me
vete në çdo kohë, shpejt dhe krejtësisht falas, nga
telefoni juaj mobil, nëpërmjet Facebook Zero.
| 18-19 Explore
Në Rugovë me IPKO
Vjosa Rakovica
| 22 - 23
Design and Layout
Në tërë botën
me SuperSport
Express
Press
Litografia
Madridi do të kaplohet nga muzikantët më të mirë të
Evropës dhe tërë botës. Më 7 nëntor, magji e pakrahasueshme do të zbresë në kryeqytetin spanjoll.
Kurse këtë magji do ta sjellë IPKO në ekranin e My
Music, Top Channel etj, bashkë me IPKO TV.
Njëri prej futbollistëve më të famshëm shqiptarë, Lorik
Cana është aq fanatik, saqë kudo që shkon, blen
edhe paketën SuperSport. Më të ai i shikon ndeshjet
më mirë dhe me komentim shqip.
Preepress
Express
web: www.ipko.com
portal www.ipko.net
Interneti në mobil
Qasje në internet nga telefoni juaj personal.
3|
|
3
69,95€
129,95€
199,95€
SHOWTIME IPKO MAGAZINA
muaj
6
muaj
Plotë talentë shqiptarë
1
vit
Njëri prej formateve më të njohura televizive në botë, Albanians Got Talent ka ardhur edhe në Shqipëri. Në këtë format gjithçka talentet nga të gjitha trojet shqiptare vinë me prezantim të Benet Kaçit dhe Albana Osmanit. I tërë ky
spektakël vjen në Duo Pakon Familjare të IPKO Digital TV.
Mjafton që të kujtojmë me mijëra talent që kanë qitur
“British Got Talent”, “American Got Talent” dhe pastaj
menjëherë të mendojmë se kemi të bëjmë me formatin
më të suksesshëm televiziv te të gjitha kohërave. Këtë më
së miri i dëshmoi Susan Boyle e cila në emisionin e këtillë
pas disa viteve duke jetuar e izoluar theu çdo barrierë
televizive duke fituar famë botërore. Albumi i saj sot është
albumi më i shitur në tërë botën.
Pako Premium tani me
mundësi abonimi për 3 muaj!
Tani, me të drejta të plota autoriale TOP Channel sjell këtë
brend për të gjithë shqiptarët. Ata që kanë talent, aktrimin.
‘beat box’, imitimin, këngën, numrat e magjisë dhe shumë
gjëra të tjera mund të bëjnë këtë pa hezitim, sepse suksesi është i garantuar.
Tashmë organizatorët e këtij evenimenti kanë thënë për
mediat shqiptare se ata janë të befasuar nga interesi i
madh që është treguar në këtë eveniment.
Ata thonë se ka interesim nga i madh e i vogël, në Shqipëri, Kosovë dhe në të gjitha trojet shqiptare ku të rinjtë
të tregojnë talentin e tyre.
Sipas strukturës së këtij programi “Albanians Got Talent”
do të jetë një portë e hapur drejt ëndrrës. Skena do të jetë
e gjitha për të shpërfaqur talentet, ndërsa protagonistët e
vetëm do të jenë konkurruesit.
Talentet e përzgjedhura për këtë spektakël do të ngjiten
për herë të parë në skenë, do të prezantohen me publikun
duke synuar të japin më të mirën e tyre.
Juria do të përzgjedhë konkurrentët që do të shkojnë në
tri gjysmëfinalet. Kjo do të jetë edhe faza e surprizave.
Spektakli do të shënojë një transmetim live gjatë tri netëve,
ndërkohë që konkurrentët i afrohen gjithnjë e më shumë
finales së madhe ku fituesi shpërblehet me 20 mijë euro.
Në këtë fazë, të përzgjedhurit do t’i nënshtrohen një faze
të kurimit të numrave që do të prezantojnë. “Albanians
Got Talent” nuk do të jetë thjesht dhe vetëm një format
televiziv.
Ndërkohë, konkurrentin e tretë që do të shkojë në finalen
e madhe do ta përcaktojë juria, së cilës i takon të vendosë
mes konkurrentit të tretë dhe të katërt, të renditur sipas
votave të publikut. Çdo konkurrent do të ketë një numër
identifikimi dhe përmes televotimit publiku do të zgjedhë
më të mirët për të kurorëzuar në fund talentin e edicionit
të parë të “Albanians Got talent”.
Nata finale nuk do të jetë vetëm konkurrim, por një spektakël i madh. Ky format është krijuar që në fillim për të
promovuar talente që dalin nga “hiçi”. Ata bëjnë jetë të zakonshme, por kultivojnë brenda vetes aftësi që nuk kanë
mundur t’ua shfaqin të tjerëve. Ngjiten në skenë, konkurrojnë dhe në përfundim dalin me një ëndërr të realizuar.
5|
|
|
SHOWTIME IPKO MAGAZINA
SHOWTIME IPKO MAGAZINA
RTV 21
TV KLAN
Një kafe me Labin
“Njerëz të humbur”
E diel 8:00
Çdo të premte 21:00
Pas serive të suksesshme
nëpër fshatrat e Kosovës
në rrjetin kabllor të IPKO
Digjital vjen përsëri emisioni i suksesshëm “Një kafe
me Labin”.
Edhe për këtë sezonë
IPKO do të jetë sponsorizuese e emisionit
televiziv një Kafe me Labin. Në këtë emision,
ashtu sikurse në emisionet e tjera do të këtë
shumë argëtim, përderisa pas edicionit të
sukesshëm nëpër fshatra tani emisioni fillon
rrugëtimin e tij nëpër qytete të ndryshme të
Kosovës.
Emisioni transmetohet çdo të diel dhe IPKO
është sponsorizues i këtij emisioni.
NJEREZ TE HUMBUR nga
Aida Shtino. Emisioni social
më i ndjekuri në Shqipëri
është kurorëzim i një procesi
të gjatë hulumtimesh dhe
të dhënash investigimi rreth
fatit të personit të humbur që
kërkohet.
Investigimi starton që nga kontakti i fundit i pohuar nga të afërmit, dhe me pas ai vazhdon me
një numër të pafund kontaktesh, telefonatash,
kërkimesh.
I gjithë informacioni sigurohet mbi bazën e
dëshmive nga personazhe të afërm apo miq të
personit të zhdukur.
TOP Channel
TOP Channel
“TOP SHOW”
“E diel”
E martë e enjte 23:10
14:00
Është njëri prej emisioneve
më të shikuar në të gjitha
trojet shqiptare.
Spektakël, talentë dhe
debate të zjarrta mund të
ndiqni në këtë program që
çdo të dielë e transmeton
“Top Channel”.
Si mos të jetë i këtillë kur ai udhëhiqet nga Adi
Krasta njeri prej prezantuesve më të njohur në të
gjitha trojet shqiptare.
Kaloni një pasdite të këndshme me emisionin “E
diel” dhe nuk do të zhgënjeheni me surprizat që
do të sjell ky emision.
TV KLAN
“Kutia”
ON AIR: E hënë - E premte 20:05
KUTIA, format TV gameshow, qe transmetohet çdo
mbrëmje (e hënë-e premte)
në ekranin e Klan dhe që ka
nisur transmetimin në shtator
2004.
Një program i përditshëm që
dhuron vazhdimisht çmime. Emocione, surpriza,
humor, show dhe lojtarë, të cilët duan të fitojnë
sa më shumë e sidomos Superçmimin prej 25
000 euro. Një format televiziv, nën drejtimin e
Enkel Demi dhe vjen për publikun direkt çdo
mbrëmje nga studio nr.5 e Klan.
Televizioni më i ri, më stafin më të ri, KLAN Kosova dhe me telefoninë me stafin më të ri në Kosovë, IPKO
këtë vit sponsorizojnë emisionin “Ora 7”, emisionin me lajmet dhe risitë më të mëdha që vinë qysh në
mëngjes e hershëm. Alaudin Hamiti, prezantues dhe redaktor i këtij emisioni flet për Magazinën IPKO.
Ardian Jasiqi
IPKO: Kush ju ftoj më
së pari që të jeni pjesë
e këtij emisioni dhe a ju
dukej sfidë prezantimi në
mëngjes?
Hamiti: Ka qenë Baton
Haxhiu me të cilin bisedova
dhe me ofroj punën ne
Klan Kosova. Pas një
pauze që kisha bërë në
RTK, isha në përgatitje e
sipër të një emisioni atje,
por kur e morra ftesën
nga Klani, diçka me intrigoj
edhe me sfidoj. Kështu që
pranova ftesën për të qenë
prezantues i Ora7, duke
vendosur shumë shpejt.
Mendoj që gjitha vendimet
e mia që i kam marr shpejt
pa i analizuar si duhet, kanë
rezultuar më të mirat, si
në rastin e KlanKosova në
Ora7
IPKO: Tash Ora 7 ka rritur
shikueshmërinë. Është
|6
një emision i mëngjesit
me ndryshe nga te tjerët.
A ju bënë krenar kjo
punë?
Hamiti: Po, i gjithë stafi
jemi krenar. Që nga fillimi
e kemi parashikuar që
Ora7 ka me sjell risi në
mediumet kosovare. Më
një koncept dinamik, më
shumë
informacione,
spontanitet dhe gjithçka
reale - destinimi i Orës 7
ka qenë të jetë më i miri.
Këtë ia kemi arrit falë
punës së madhe që e
bëjmë dhe shikuesve që
na kanë hapur dyert pa
hezitim dhe çdo mëngjes
na ftojnë në familjet e tyre.
ORA 7 ia ka arrit synimit
që çdo mëngjes të jetë
pjesë e familjeve kosovare
duke sjell reportazhe të
ndryshme, personalitete
interesante dhe ngjarja të
rëndësishme. E për një
periudhë të shkurtër jemi
bërë më të mirët.
IPKO: A jeni ndier
ndonjëherë në siklet kur
nuk ju ka ardhur ndonjë
mysafirë dhe sa është
vështirë për ju si të rinj që
të zgjoheni aq herët?
Hamiti: Në programin
e mëngjesit gjithmonë
ekziston plani B, ndonëse
për këto dy sezona ka
ndodh që edhe të mos vijnë
mysafiret për shkaqe të
ndryshme, kjo nuk ka prish
shume pune ne oren7,
sepse vet emision është
i shpejt dhe menjëherë
zëvendësohet me rubrika
tjera të cilat janë të shumta.
Në fillim nuk ka qene lehtë
të adaptoheshe prej një
njeriu të natës në njeri të
mëngjesit, por serioziteti
dhe respekti që kam për
punën dhe shikuesit e
ndërron edhe konceptin
dhe mënyrën e jetesës.
Është emisioni ku deri me
tani jam argëtuar më së
shumti, çdo mëngjes është
një sfide e re.
E kjo vlen për gjithë stafin,
kemi një energji të madhe,
pozitive e cila besoj qe
transmetohet edhe në
ekran, andaj jemi sot ku
jemi me shikueshmëri dhe
profesionalizëm.
IPKO:
Mirë.
Shumë
njerëzve
ju
pëlqen
mos - kompleksiteti në
këtë emision. Gabimet
i shndërroni ne humor.
Por, për fund a do
kishe ndërruar diçka në
emisionin Ora 7?
Hamiti: Ora 7 çdoherë është
në ndërrim e sipër, kjo ne na
largon edhe nga rutina që
mund të krijohet. Koncepti
si koncept qëndron i tillë,
për shkak të suksesit që ka
treguar, por rubrikat e reja,
idetë dhe ambiciet tona nuk
mungojnë. Çdo dy muaj
programi i mëngjesit sjell
ndryshime të vogla të cilat e
rifreskojnë punën tonë.
Edhe pse transmetohet në
orët e vona të natës TOP
Show është njëri prej emisioneve më të ndjekur në
Shqipëri.
Tema të ndryshme trajtohen
në këtë emision duke filluar
nga politika, ekonomia kultura në njërin prej emisioneve që modelohen në mënyrë të shkëlqyeshme nga moderatori i njohur, Alban Dedushaj.
Nga e marta deri në të enjten në këtë emision do
të mund të ndiqni tema dhe debate që trajtojnë
problemet e hapësirës mbarëshqiptare.
RTK
“Kafeneja e jonë”
E hënë 20:20
Njëri prej serialeve më të
suksesshëm kosovarë që u
transmetua në këtë televizion
pak kohë pas lufte.
Komedi, trajtim më ndryshe të
problemeve që preokupojnë
shoqërinë kosovare mund
t’i ndiqni në këtë serial, përderisa ai është duke
vazhduar me suksesin e tij edhe këtë sezonë.
“Kafeneja e jonë” punohet me regji të Ilir Bokshit
ndërsa në të luajnë aktorët më të suksesshëm
kosovarë.
7|
|
Top Channel
“TOP Select”
E hënë – e premte Ora: 15.35
Çdo ditë në
TOP Channel
do të mund
të ndiqni hitet
më të reja të
krijuara nga
këngëtarët
më të njohur
botëror.
Në “Top Select” hitet e Lady GaGa vinë me shpejt ndërkaq
për hitet e tjera të repit, Jazz-it por edhe të
zhanreve të tjera janë atë.
Ky emision bëhet edhe më i këndshëm kur fillon
“Top Fest” sepse talentët e muzikës shqiptare
tregojnë aftësitë e tyre për muzikën moderne.
KTV
TOP Koha Music
E mërkurë 22:00
Është njëri prej
emisioneve të
pakta muzikore që
i ka rezistuar kohës
në Kosovë.
“TOP Koha Music”
edhe pse nuk dihet
se në cilat barometra cakton hitet megjithatë sjell intervista të
këndshme më këngëtarë.
“Top Koha Music” vazhdon të shfaqet përsëri
më të njëjtin ritëm ndërkaq edhe risitë e ndryshme nga estrada kosovare nuk mungojnë në
të.
KLAN Kosova
“Prive”
E shtunë ora 19:00
Është emisioni i vetëm që
merret me thashetheme
të ndryshme që kanë
të bëjnë me Estradën
kosovare.
Nën moderimin e bukuroshes, Liberta Spahiu dhe
me raporte të ndryshme
nga skena muzikore dhe ajo e klubeve në
Prishtinë, ky emision ngadalë po shndërrohet në
një emision interesant sidomos për të rinjtë në
Prishtinë.
Çdo të shtunë, pas orës 7 ekipi Klan Kosova
sjell risitë në këtë emision që po ashtu janë
shumë të kapshme dhe interesante për publiku.
|8
|
SHOWTIME IPKO MAGAZINA
SHOWTIME IPKO MAGAZINA
Magji dhe muzikë në
MTV EMA 2010
Madridi do të kaplohet nga muzikantët më
të mirë të Evropës dhe tërë botës. Me 7 nëntor magji e pakrahasueshme do të zbret në
kryeqytetin spanjollë. Kurse këtë magji do ta
sjell IPKO në ekranin e My Music, Top Channel
etj, bashkë me IPKO TV.
Të gjithë do të jenë në
Madrid. E tëra do të filloj me
Miley Cyrus, tinejxherin e re e
cila këto ditë po flitet se do të
martohet. Pas saj do të jenë
Kei$ha, ylli i muzikës pop
rok Bon Jovi, dhe normalisht
të gjithë të adhuruarit; Katy
Perry, Rihanna, Shakira,
“Kings of Leon”, e shumë e
shumë surpriza të mëdha.
Ngadalë, harruam edhe dikë
tjetër sepse MTV ka shumë
këngëtarë në gjirin e tyre, siç
janë rokerët reperë të Linkin
Park, B.o.B (bashkë me Hayley Williams), Plan B, Snooki,
dhe Kid Rock të cilët do të
këndojnë në Caja Magica e
Madridit.
Përpos që do të këndoj Miley
është edhe e nominuar në
dy kategori “Best Female”
dhe Best Pop, kurse më së
shumti nominime ka edhe
Lady GaGa, Katy perri dhe
Rihanna që janë në krye të
listës së të nominuarëve.
Nga ana tjetër i tërë ky eveniment do të vije me prezantimin e aktores Eva Longoria e
cila do të këndoj edhe lirika,
së paku kështu ka paralajmëruar.
Ylli i serialit “Shtëpiake të
dëshpëruara”, të cilin mund
ta shikoni edhe në Kosovë
në paketën e televizionit
digjital IPKO, pritet që të
bëj edhe pak striptiz, shaka
dhe atmosferë që do ta
nxej atmosferën e madhe në
Madrid.
“Tung, jam Eva Longoria
dhe sivjet do ta prezantoj
EMA-n. Dëshiroj t’ju tregoj
se nuk marrë vesh shumë
nga këngët por me mua
do të jetë shumë shumë
nxehtë”, kështu pritet të
hap emisionin Eva e cila
nuk do të jetë e dëshpëruar.
Ajo pritet që të jetë shumë,
shumë e nxehtë.
Pastaj ajo do të filloj të
repoj:
“Yo, jam Eva Longoria kjo
është historia
Një shtëpiake e ëmbël që
vjen nga Wysteria
“Jam latine, mendo si satine, jam në TV-të e botës
“Jam shtëpiake e dëshpëruar por e nxehtë para
juve sonte.
“Jam mbretëreshë, jam
prezantuese,
“Pse jo, pak bukuri
franceze me aftësi shkatërruese...”
Por, kjo do të jetë risia e parë
në këtë emision pasi që ris të
tjera dhe të shumta pritën që
të ndodhin në këtë emision.
Dhe të gjitha këto magji normalisht vinë me IPKO Digital
TV.
Muzika është pjesë e pakos
tonë dhe me ne ajo dëgjohet
më mirë, me qartë dhe më
saktë. Dhe pjesë e kësaj pako
është edhe MTV Europe.
Bëhuni pjesë e Evropës moderne me MTV Music Awards
që IPKO Digital TV do ta sjell
për ju në disa televizione, qofshin kosovare, qofshin edhe
të huaj.
MTV Shows
“MTV Unplugged”
E premte 20h
Emisioni më i vjetër
që daton qysh nga
themelimi i MTV –së.
Që nga viti 1989 në
këtë emision kanë
performuar grupet
më të njohura të
botës.
Kurt Cubain kishte
bërë famë pikërisht në këtë emision që moderohet nga vetë këngëtarët.
Pas një ndalimi të gjatë ky emision kthehet në
MTV çdo të premte në orët e mbrëmjes duke sjell
momente të magjishme të muzikës, nga klasikja
deri të modernja.
MTV Shows
“Teen Mom”
E hënë 16h
Emisioni që i kushtohet
edukimit të femrës dhe
si është që qysh nga
mosha 16 vjeçare të
jesh një nënë.
Një emision i ri që është
duke u përcjell shumë
në Angli sidomos viteve të fundit përderisa ai ka
marrë famë edhe nëpër vende të ndryshme të
Evropës.
“Teen Mom” është një emision që i kushtohet
femrave të reja të cilat mbesin shtatzënë qysh në
moshën e re. Dëgjoni këshillat e tyre çdo të hënë
në MTV.
MTV Shows
“Cribs”
E premte 16h
Jeni të lodhur jeta në
shtëpi bashkë me nënën
dhe babin? I lodhur duke
shikuar murin dhe duke
mos mundur që të keni një
mundësi për një dhomë
më të mirë në banesë.
Mirë, ndaloni pak dhe kërkoni ndihmë nga të
famshmit.
Kush e di ata ndoshta edhe do ju ndihmojnë.
Këtë mund ti shikoni çdo të hënë në emisionin
më të ri të MTV –së, “Cribs”.
9|
|
|
FILM IPKO MAGAZINA
15 filmat e
paharruar
gangster
Regjisori i njohur Martin Scorsese flet për 15
filmat e tij më të preferuar që ndikuan
në zhanrin e filmave të tij.
Martin Scorsese
suarit e tij.
Do t’ju prezantoj 15 filma
gangster që kishin ndikim të
thellë në mua dhe në mënyrën
se si kam menduar në lidhje
me krimin dhe si për ta portretizuar atë në film. Këta filma
më kanë ngacmuar, provokuar,
dhe në një mënyrë apo një
tjetër, ata kishin në vete unaza
të së vërtetës.
Filmat më poshtë i kam parë
kur isha i ri, i hapur, i ndikueshëm.
White Heat (1949). Cagney
dhe Walsh vihen në këtë
film në lidhje me një gangster psikopat me një fiksim
ndaj nënës dhe sillen sikur
sapo ta kishin braktisur një
grevë urie. Ata qëllimisht
ndoqën çmendurit e Cagney Cody Jarrett, një lider
psikopat bande po ashtu me
një kompleks nënë. Niveli
i mizorisë dhe energjisë të
qëndrueshme është befasues
dhe të gjitha kuptohen kur
Cagney bëhet trim në sallën
e ngrënies... e cila gjithmonë
me lenë përshtypje njëjtë.
Public Enemy (1931). Tronditëse, brutalitet i ngathët,
energjia e Cagney në rolin e
tij të parë, përdorimi i mrekullueshëm të muzikës popullore
(kënga “I’m Forever Blowing Bubbles”)- kjo pamje e
hapi rrugën për të gjithë ne
regjisorët.
Scarface (1932). Filmi i Howard Hawks është film i shpejtë,
i rrjedhshëm dhe ekspresionist.
Guximi i tij ishte i mahnitshëm.
Filmi ishte i përfunduar më
1930, por ishte aq i dhunshëm
sa që është mbajt larg prej
censorëve deri më 1932.
Blood Money (1933). Rowland Brown, një figurë e
harruar, i ka bërë tre filma të
vështirë dhe sardonik në 30’tat
e hershme, secili prej filmave
paraqesin njohuri të thella për
politikën e qytetit, korrupsionin, rehatin mes policëve dhe
kriminelëve. Ky film është i
preferuari i imi dhe i është dhënë një fund i paharrueshëm.
The Roaring Twenties (1939).
Në vitin 1939, klasiku i Raoul
Walsh dhe Mark Hellinger
është parë si një katapult në
zhanrin gangster, e cila duket
se edhe i ka dhënë drejtim
tërë zhanrit. Por filmi është më
shumë se kaq.
Force of Evil (1948). John
Garfield është avokati i turmave, Thomas Gomez është
vëllai i tij, një kontrabandist
i cili është besnik ndaj konsumatorëve të tij dhe të punë-
| 10
FILM IPKO MAGAZINA
Night and the City (1950).
Dëshpërimi nuk ka të ndaluar. Të gjithë e kanë dashuruar
dhe admiruar Richard Widmark qysh nga paraqitja e
tij e parë në Kiss of Death,
por performanca e tij si Harry
Fabian na ka lënë mbresa
për gjithmonë.
Touchez pas au Grisbi
(1954). Jacques Becker, i
cili kishte punuar si asistent i
Jean Renoir, e bëri këtë film
me Jean Gabin, në lidhje me
një gangster të plakur i cili
detyrohet të dalë nga pensioni për ta shpëtuar partnerin e
tij të vjetër. Stili është elegant
dhe i nënvlerësuar, atmosfera
e lodhjes dhe vdekshmërisë
janë jashtëzakonisht të fuqishme. The Phenix City Story
(1955) Një film krejtësisht jo
sentimental nga Phil Karlson
që ndjek nga afër historinë
e vërtetë të korrupsionit me
shumicë, ankthit, racizmit,
dhe brutalitetit të tmerrshme
në qytetin dikur-famëkeq të
Phenix City, Alabama – filmi
është gjiruar pikërisht në
qytetin famëkeq brenda 10
ditëve! Shpejtë dhe furishëm.
Pete Kelly’s Blues (1955).
Një film i bukur, me ngjyra
të lavdishme, i drejtuar dhe
në rol të Jack Webb si një
muzicient i kornetës të viteve
20’ta, jeta profesionale e të
cilit është infiltruar dhe kthyer
mbrapsht nga një gangster
të Kansas City (Edmund
O’Brien). Kjo lloj situate ka
ndodhur gjatë dhe pa pushim
në vitet e bandave të mëdha
dhe më vonë gjatë 50’tave
dhe 60’tave.
Murder by Contract (1958).
Një shumë e pazakontë,
këmbimi, konteksti i filmit të
bërë me një buxhet të ulët
nga Irving Lerner- që njihet si
leksion në vete në krijimtari
të filmave. Filmi flet për një
gjuajtës të punësuar (Vince
Edwards), dhe filmi rrëfehet
krejtësisht nga pikëvështrimi
i tij.
Al Capone (1959). Ky film
i mprehtë, i kursyer nga
buxheti i ulët, nga Richard
Wilson, njëri nga bashkëpunëtorët më të afërt të Orson
Welles, meriton të jetë më
mirë i njohur. Rod Steiger
është i shkëlqyer si Capone
– simpatik, i vrazhdë, brutal, ambicioz. Nuk përmban
asnjë gjurmë të sentimentalizmit.
Le Doulos (1962). Zotëria
francez Jean-Pierre Melville,
një student i ngushtë i industrisë amerikane të filmit, bëri
një seri të filmave gangster
vërtet të mëdha, jashtëzakonisht elegante, të ndërlikuara,
dhe hartuar me dashuri, në
të cilin kriminelët dhe policët i
përmbahen një kodi të nderit
sikur kalorësit në periudhën
e kalorësisë. Ky film është
një nga më të mirët, dhe kjo
mund të jetë favoriti im personal.
Point Blank (1967). Ky ishte
një nga filmat e parë që me të
vërtetë i mori risitë e tregimit
të Valës së Re francezeshkurtime shoku, skenat e
shkurtra, abstrakte - dhe të
aplikuara ato në zhanër të
krimit. Lee Marvin është Walker, njeriu i cili mund ose nuk
mund të jetë duke ëndërruar,
por që është në kërkim të
hakmarrjes ndaj partnerit të tij
të vjetër dhe ish-gruas së tij.
Digi Film
Digi Thriller
“E brishtë”
Spitali pediatrik i Mercy
Falls do të mbyllet, por një
aksident hekurudhor e bën
të domosdoshëm shtyrjen
për disa ditë të transferimit
të fëmijëve të fundit të
shtruar.
Për mungesë personeli, mbërrin nga Londra
për të ndihmuar infermierja Amy, por përveç
vështirësive të transferimit, asaj do t’i duhet të
përballet edhe me një situatë të misterioze që u
kall datën fëmijëve.
Rolet kryesore: Calista Flockhart, Elena Anaya,
Richard Roxburgh, Gemma Jones, etj.
Regjia: Jsaume Balaguero dhe skenari Jaume
Balaguero, Jordi Galceran.
Digi Autor
PINK Floyd – Muri
Këtë javë në rubrikën
Music Stars vjen filmi që
mishëroi filozofinë avantgarde, të një prej grupeve
më të mëdhenj të muzikës
rrok... Fitues i dy cmimeve
Bafta.
Aktorë: Bob Geldof, Christine Hargreaves, James
Laurenson, Eleanor David.
Regjia: Alan Parker; Skenari: Roger Waters; Viti i
prodhimit: 1982: Kohëzgjatja: 95min
Zhanri: Dramë | Muzikë
Digi Autor
Koleksionisti i fluturave
Bazuar në romanin e John
Fowles. Frederik është një
djalë i druajtur, nuk arrin të
fitojë zemrën e Mirandës
- vajzës së ëndrrave të tij
dhe e rrëmben atë, për
ta mbajtur të mbyllur në
kafaz, si fluturat e tij...
Aktorë: Terence Stamp, Samantha Eddar: Regjia:
William Myler: Skenari: John Fowles, John Kohn:
Viti i prodhimit: 1965: Kohëzgjatja: 119min;
Zhanri: Dramë | Thriller.
11 |
|
|
COMICS IPKO MAGAZINA
ARTS IPKO MAGAZINA
Ambasadori
i stripave
Jerry Robinson konsiderohet si ambasador i stripit
amerikan, ndërkaq ai ka ditur që të krijoj të gjithë
stripat e njohur si Atomanin e edhe Jokerin. Edhe
armik edhe hero, edhe mësues edhe murator, por
mbi të gjithë legjendë e stripit amerikan.
Të gjithë duhet të dinë se kush është
një legjendë e stripave amerikan. Ky
është padyshim, Jerry Robinson njeriu
i cili konsiderohet si legjendë, sidomos
e krijimit të personazheve të stripave
amerikan.
Ai ishte pjesë e ekipit të stripave që krijuan Batman-in, ndërkaq nuk mund të
harrohet kontributi i tij në krijimin e superpersonazhit negativ, i cili padyshim
që është Jokeri. Nuk kishte vonuar
shumë dhe ai kishte krijuar edhe Robinin ndihmësin e Batmanit.
Gjatë periudhës së artë të stripave,
Robinsoni kishte punuar shumë zhanre
të tij.
Ai solli në jetë disa të këtillë.
Mos të harrojmë heronjtë në stripat
London, pastaj Jet Scott dhe Atoman.
Ai nuk ishte vetëm i këtillë pasi që ishte
edhe një mjeshtër për vizatimet e tij
nëpër editoriale të ndryshme.
Asnjëherë nuk duhet harruar vizatimet
për editoriale të ndryshme të cilat u
bënë shumë të njohur nëpër faqe të
| 12
Teatri mbetet
“gjallë” më të
ndryshme të gazetave ditore nëpër
Evropë, të cilat vinin si përzgjedhje
nga sindikata për libra, si; Stil Life dhe
Flubs&Fluffs.
Mos të harrojmë këtu edhe shumë
ilustrime të reja për magazina dhe libra, për artet e bukura, akademi dhe
çështje humanitare.
Robinson ka qenë një mësues me
ndikim, një murator i rëndësishëm i
ekspozitave të artit të karikaturave dhe
një kampion i palodhur i të drejtave të
artistëve.
Madje për libra e tij flasin edhe kritikë të
mëdhenj të artit.
Kritiku i stripave, Robert Greenberger
nga revista “Comic Mix” thotë se ai ka
një talent shumë të madh virtual që nuk
e kanë shokët e tij të gjeneratës.
“Robinson është njeriu i fundit i gjeneratës së tij që na rikujton një talent vital,
një muze kuratorial që inkurajon gjeneratën e re të stripit. Tregimet e tij janë të
njohur për thumbimin e ti, sidomos në
pjesën e parë të karrierës që e bën atë
mandej të njihet me emrin “Jerry Robinson: Ambasador i stripave”, thotë ky
kritik.
Ardian Jasiqi
William Shakespears (i lindur më 26
prill 1564, kurse vdiq më 23 prill 1616)
konsiderohet si njëri prej dramaturgëve
më të mëdhenj i të gjithë kohërave,
apo thënë me ndryshe shkrimtari më
i madh që ka shkruar në kohën e tij.
Anglezët flasin me epitet për të. E
quajnë poet dhe dramaturg kombëtar.
Puna e tij në këtë aspekt nuk mund të
anashkalohet sepse ai ka lënë për ne
38 drama të bukura që edhe sot vazhdojnë të inskenohet në tërë botën,
madje të bëhen edhe filma.
Saktësisht askush nuk e di kohën e
saktë se kur filloj të shkruaj Shakesepeare, por shkrimtarët bashkëkohorë
kanë mendime të ndryshme për këtë
gjë, përderisa drama e tij e parë u
inskenua në skenën e Londrës në vitin
1592. Studiuesit ende kanë dallime
për punën e tij edhe pse shumica pajtohen që dramaturgu Richard Greene
disa herë e kishte akuzuar Shakespeare për përfitim të punës së tij, pasi
që ai kishte bërë shkrimin në vargje të
dramës së tij.
Pavarësisht këtyre mendimeve dhe
fjalëve shumica e kritikëve mendojnë
dhe pajtohen se Green e ka akuzuar
Shakespeare për të arritur në rangun
e tij duke u përpjekur që të arrijë në
një shkallë më të lartë universitare
ashtu sikurse e kishin bërë shkrimtarët
Christopher Marlow, Thomas Nashe
dhe vetë Greene.
Dramat e Shakespeare’it u luajtën
vetëm nga aktorët e Lord Chamberlain
një kompania që udhëhiqej nga disa
pronar dhe grup aktorësh, përfshirë
edhe Shakespeare i cili më vonë u
bë edhe kryesor i saj. Pas vdekjes
se Mbretëreshës Elizabeth me 1603,
kompania ka shpërblyer këtë trupë por
gjerat kanë ndryshuar pas ishte ndërruar mbreti.
Disa nga dramat e Shakespeare ishin
publikuar nga viti 1594. Nga viti 1598,
emri i tij ishte bërë një emër i njohur
dhe pikë referimi për të gjithë në
shtypin anglez. Shakeseapre vazhdojë
që të shkruaj me sukses dramat e tij.
Me 1616 ai punoj disa gjëra që kishin
të bënin me punën e Ben Johnnson
përderisa tashmë kishte shkruar edhe
kryeveprën e tij “Hamlet” por edhe
vepra të tjera.
Shakespeare bënte një jetë të ndarë
në mes të Londrës dhe Stratfordit
gjatë karrierës së tij.
Në mes të renesancës dhe monarkisë
me 1660 dhe në fund të shekullit XVII,
idetë klasike kishin filluar të jenë në
modë. Si rezultat, kritikët më të njohur
të asaj kohe e cilësuan Shakespeare si
njërin prej dramaturgëve më të mirë të
komedisë dhe tragjedisë. Pavarësisht
kësaj, poeti dhe kritiku John Dryden, e
vlerësoj shumë lart Shakespeare duke
thënë “E admiroj atë, e dua atë”. Për
disa dekada me radhë, qëndrimet e
tyre kanë mbetur të fshehura por ato
kanë dalë në sheh në shekullin 18 kur
kritikët e teatrit e quajtën Shakespeare
gjeni, sidomos nga Samuele Johnson
dhe Admon Malone të cilët e cilësuan
atë si poetin dhe dramaturgun më të
njohur te të gjitha kohëve.
Pas shekullit të 18, fama e tij vazhdoj
edhe në vende të tjera. Për punën e tij
artistike ai mori lëvdatat më të mëdha
nga shkrimtarët më të njohur të kohës
si; Voltaire, Goethe, Stendhal dhe Victor Hugo.
Gjatë romantizmit, Shakespeare u
vlerësua edhe si filozof nga poeti dhe
kritiku Samuel Taylor Coleridge; kurse
kritiku August Wilhelm Schlegel i përktheu dramat e tij në gjermanishte të
cilët morën famë në tërë Gjermaninë.
“Mbreti Shakespeare”, shkroi me shkronja të mëdha eseisti Thomas Carlyle
me 1840.
Revulucioni i kohës moderne në
arte, sidomos gjatë fillimit të shekullit XX-të, ende nuk mund të largohet
nga Shakespeare duke bërë edhe një
punë avangarde të tij. Ekspresionistët
e Moskës ende bëjnë shfaqje të tij.
Madje nga ndikimi i Shakespeare nuk
u larguan as marksistët dhe regjisori
Bertol Brecht nga ai bëri dallimin e
teatrit epik.
Poeti dhe kritiku T.S. Eliot ende pajtohet se Shaw dhe Shakespeare edhe
pse janë “primitiv” gjithmonë mbesin
“modern” sepse janë të këtillë.
13 |
|
TECH IPKO MAGAZINA
Facebook
0 falas në
telefonin
tënd
mobil!
IPKO ofron mundësi unike
të të pasurit Facebook me
vete në çdo kohë, shpejt
dhe krejtësisht falas, nga
telefoni juaj mobil, nëpërmjet Facebook Zero.
Facebook Zero është versioni i thjeshtë i Facebook,
ku përmbajtja e tij bazohet
vetëm në tekst dhe përparësia e këtij versioni është
shpejtësia.
Facebook Zero u ofrohet
vetëm klientëve të telefonisë mobile IPKO.
Mjafton që opsionin e
internetit në mobil ta keni
të aktivizuar, telefonin të
konfiguruar dhe t’i qaseni
profilit tuaj të Facebook
Zero falas në çdo kohë, nga
telefoni mobil.
Qasja në Facebook Zero
mund të bëhet nëpërmjet 3
adresave, zgjidhni cilëndo
dhe profili juaj do të hapet
brenda pak çasteve:
0.facebook.com
o.facebook.com
zero.facebook.com
Pasi që përmbajtja e Facebook Zero është vetëm
tekst, për t’u qasur në
ndonjë fotografi/video, apo
për të hapur çfarëdo faqeje
tjetër jashtë Facebook
Zero, duhet të paguani për
transferin e MB-së. Para
se të kryeni ndonjë klikim
jashtë Facebook Zero, do
të informoheni.
Përdorimi i Facebook Zero
jashtë kufijve të Kosovës,
në roaming, tarifohet në
bazë të tarifave që operatori
i caktuar i ofron për internet
në mobil në roaming.
| 14
IPKO përsëri
zbret çmimet e
roamingut
IPKO edhe njëherë i ka liruar tarifat e roamingut për
27 shtetet e Bashkimit Evropian dhe Maqedoni, me
operatorin mobil ONE. Me këtë lirim, numri i IPKO’s
bëhet i domosdoshëm edhe kur përdoruesit kosovar
të telefonisë mobile gjenden jashtë vendit, dhe kanë
nevojë për komunikim stabil dhe të pandërprerë.
Tarifa e re për thirrje në roaming nga të gjithë operatorët mobil brenda 27 shteteve të BE-së dhe Maqedonisë është zbritur prej 52 cent, në vetëm 47 cent për
minutë, ndërsa pranimi i thirrjes në roaming tani do të
kushtojë vetëm 18 cent në minutë, krahasuar me 23
cent sa paguhej para këtij lirimi që e ka bërë telefonia
mobile IPKO.
Pranimi i SMS-ve gjatë qëndrimit jashtë vendit është
falas, ndërsa çmimi për dërgimin e një SMS-je prej 28
shteteve të përmendura më lartë mbetet vetëm 13
cent. Çmimet e zbritura vlejnë nga data 1 tetor 2010.
Me këto tarifa, IPKO në tërësi e plotëson legjislacionin e Bashkimit Evropian, të cilin nga 1 Korrik 2009
e aplikojnë të gjithë operatorët mobil në kuadër të
Bashkimit Evropian, dhe njëkohësisht i mundëson
konsumatorëve të saj të kenë komunikimin më të lirë
mobil me të gjithë miqtë dhe të afërmit e tyre, edhe
gjatë qëndrimit të tyre në 28 shtetet të cilat vizitohen
shumë nga qytetarët e Kosovës.
Çmimet e telefonisë mobile IPKO janë deri në 50 për
qind më të lira mesatarisht, se cilado qoftë ofertë tjetër
krahasuese që u ofrohet kosovarëve, kur ndodhen
jashtë shtetit, ndërsa telefonia mobile IPKO edhe
njëherë
herë konfirmohet si rrjeti më i lirë mobil, edhe sa i
përket
ket shërbimit roaming.
Nokia
ki N97 në
ëd
dyqanett IPKO!
20 faqet për aplikacionet
në smartphone
Industria e telefonave mobilë ka kaluar
një kohë të gjatë, derisa telefoni i parë
mobil është shfaqur në treg, gjatë viteve
‘80. Madhësia e telefonit të parë mobil
me siguri ka qenë shumë e madhe
(krahasuar me modelet që janë sot),
ndërsa pranimi i thirrjeve, i tmerrshëm.
Sot, ne kemi të gjitha llojet e telefonave
të sofistikuar në treg, ndërsa telefonat e
mençur janë duke u popullarizuar gjithnjë
e më shumë, pikërisht për shkak të
mundësive që ata kanë.
Njëra nga gjërat kryesore që i bën
telefonat e mençur të jenë kaq të
dëshiruar, janë miliona aplikacione në
dispozicion për përdoruesit, të ofruara
nga sisteme të ndryshme operative.
Më poshtë mund të gjeni një listë me
shumë faqe interesante, ku aplikacione
dhe sisteme të ndryshme operative për
telefonat e mençur mobil, diskutohen
dhe vlerësohen nga përdoruesit.
1. Best Apps – Ky blog paraqet
vlerësime të ndryshme për aplikacionet e
iPhone dhe Android
2. iPhone App Reviews – Faqja
përfshin një listë me temat më të mira
për aplikacionet më të mira të NFL për
iPhone
3. Best Windows Mobile Apps – Faqja
rangon dhe vlerëson aplikacionet për
Windows Mobile.
4. 148Apps – Faqja rangon dhe vlerëson
aplikacionet për iPad dhe iPhone.
5. Zath – Ky blog përfshin vlerësimet dhe
përshkrimet e 11 aplikacioneve më të
mira për Android.
6. The Daily App Show – Vlerësime
javorë për aplikacionet e iPhone, iPad
dhe Android.
7. Best Android Apps – Rubrikë e
veçantë për aplikacionet më të mira të
Android.
8. Appboy Blog – Një listë e
aplikacioneve të domosdoshme të
iPhone për fotografi
9. AppSafari – Top 25 aplikacionet për
iPhone
10. Recombu – Ky blog përshkruan
opinionet e lexuesve për aplikacionet
më të mira në Android.
11. Navigation Apps – Vlerësime për
aplikacionet e navigimit për iPhone,
Blackberry dhe Android.
12. 4Square App – Ky aplikacion
vlerëson foursquare dhe mënyrën se
si kjo po bën revolucion në të gjitha
aplikacionet për të gjithë telefonat e
mençur mobil.
13. Best Apps iPhone – Video
vlerësime për të gjitha kategoritë e
aplikacioneve për iPhone
14. Lansing Rocks – Vlerësime për
aplikacionet e famshme të muzikës për
iPhone
15. CIO Insight – Top 9 aplikacionet
Android që çdo CIO duhet të përdor
16. TeknoNot – Vlerësime për
aplikacionet më të mira të kamerës për
iPhone.
17. Econsultancy – Kjo faqe vlerëson
secilin aplikacion falas dhe me pagesë
që përdoruesit duhet ta kenë.
18. Technama – Top 15 aplikacionet të
cilat duhet t’i keni, nëse posedoni një
iPhone 4.
19. SlapApp – Me qindra vlerësime për
aplikacionet e iPhone dhe iPad.
20. BlackBerry Leaks – Forum
i përdoruesve dhe diskutime për
aplikacionet e telefonave BlackBerry.
Specifikat e këtij modeli të Nokias janë më të vërtetë
mbresëlënëse. I bazuar në platformën Symbian S60 me
ekran të ndjeshëm në prekje, me diagonale prej tre inçësh e
gjysmë me rezolucion prej 640 x 360 piksela dhe fotoaparat
prej pesë megapiksela. Modeli: Rrëshqitës - Pesha: 150 g Koneksioni: EDGE, GPRS, HSDPA, UMTS - Wi-Fi: Po - GPS:
A-GPS - Fotoaparat / Kamerë: 5 MP.
15 |
|
|
TECH IPKO MAGAZINA
TECH IPKO MAGAZINA
VIMEO
www.vimeo.com
Vimeo është video ueb faqe e dedikuar për persona kreativ
– e kundërta e Youtube e cila tashmë njihet si një gjiganti i
përmbajtjes komerciale. Për shfletues të rastit, Vimeo është
vendi për klipe më të shkurtër dhe më artistik. Nëse bëni
kërkim për “President”, ju do të gjeni klipe të ndryshme të
animuar, për shembull të presidencës së George W. Bush.
MOVIECLIPS
www.movieclips.com
Keni dëshirë ta gjeni një skenë të caktuar të filmit tuaj shumë
të pëlqyer? Me më shumë se 12,000 mijë skena. Movieclips
mban një koleksion më gjithëpërfshirës që mund ta gjeni online.
Për shembull nëse bëni kërkime të kacafytjeve (“fight”), do t’ju
hapet një bibliotekë interesante të momenteve të filmit “Rocky”,
prej dueleve me shpata deri te betejat me jastëk.
WIKILEAKS
www.wikileaks.com
E lansuar në vitin 2006, WikiLeaks një forum anonim i sekreteve
të rrjedhura, mblodhën më shumë se një milion dokumenta
vetëm vitin e parë, duke u vendosur kështu si një vend i
paçmueshëm për zbulime publike dhe të përgjegjësisë së
shërbyesve të shtetit. Faqja fitoj famë më 25 korrik këtë vit kur
publikoi mijëra dokumente të luftës në Afganistanit.
SPRINGPAD
springpadit.com
Kjo ueb faqe ju premton mundësin e faqeshënuesit, kategorizimin dhe organizimin e thuajse çdo gjëje në jetën tuaj,
Springpad me të vërtetë është dalluar nga ueb faqet tjera
gjatë vitit 2010 me lansimin e aplikacionit për telefon mobil,
i cili lejon përdoruesit të bëjnë kërkime, të bëjnë përzgjedhje
dhe të organizohen brenda çasteve.
GROOVESHARK
www.grooveshark.com
Grooveshark ofron muzikë falas për ta dëgjuar online. Ky shërbim
varet nga përdoruesit cilët ngarkojnë përmbajtjen muzikore, të cilën
ju mund ta gjeni vetëm me një klik. Biblioteka e muzikës është
njëra nga më të kompletuarat që mund të gjenden online dhe përdoruesve ju mundësohet të krijojnë dhe të ruajnë lista të muzikës
ose mund të mbështeten në rekomandimet e Grooveshark.
LABUAT
Soytuaire.labuat.com
Ueb faqja e bukur dhe interaktive Soytuaire.labuat.com fton
përdoruesit të pikturojnë me anë të muzikës. Labuad janë
një bend spanjoll dhe për këngën e tyre të parë të publikuar
“Soy Tu Aire” (përkthimi: “Jam ajri yt”) ueb dizajnerat kanë
kombinuar një brush unike dhe interaktive për këtë këngë.
KONGREGATE
www.kongregate.com
Nuk sugjerohet që Kongregate të shikohet gjatë orarit të punës.
Ueb faqja ofron koleksion gjigant të lojërave online cilat do t’ju
shpenzojnë kohën e ditës. Për më shumë, sistemi i ueb faqes mundësia e ngritjes nëpër nivele dhe mundësia për arritjet brenda
lojës si dhe interaktiviteti me të gjithë komunitetin përbrenda ueb
faqes – dhe kështu jep nxitje për tu rikthyer secilën herë.
POGO
www.pogo.com
Si duket Pogo ekziston po aq gjatë sa edhe vet internet.
Ueb faqja këtë vit i bën 15 vjet që ekziston, por edhe pse
e vjetër është njëkohësisht edhe një prej më të mirave që
mund ti gjeni. Pronë e kompanisë gjigante Electronic Arts,
Pogo është vendi në ueb për të luajtur disa nga lojërat më të
mira klasike.
GUARDIAN
www.guardian.co.uk
Asnjë gazetë tjetër nuk e ka përqafuar epokën e digjitalizimit
sikurse gazeta “the Guardian” e Britanisë së Madhe. Jo vetëm
së kjo gazetë britanike ofron mbulueshmërinë e ngjarjeve në
mënyrë të zgjuar dhe gjithëpërfshirëse nëpërmjet një ueb faqe
të gazetës të dizajnuar më së miri në botë, ata po ashtu kanë
zhvilluar një numër të aplikacioneve për telefon mobil.
NATIONAL GEOGRAPHIC
www.nationalgeographic.com
Sigurohuni që të keni kohë të lirë para se t’i futeni ueb faqës së
National Geographic, pasi që mund të shpenzoni orë të tëra duke
u thelluar në ekosistemin global apo eko-çështjeve të tjera të cilat
ueb faqet e tjera zor që e prekin këtë temë. Nga koleksioni i paparë
të fotografive të natyrës deri te seksionet të detajuara mbi çështjet e
ambientit si furnizimi me ujë dhe eksplorimeve për energji.
STAY
www.stay.com
Interneti është i stërmbushur me ueb faqe mbi udhëtime dhe
njerëzit prapë se prapë sillen përreth vendeve të cilat i vizitojnë
me udhëzues të ndryshëm. Ueb faqja Stay ofron rekomandime
për hotele, restorante dhe sporteve për turistë dhe i rëndit ato
në bazë të popullaritetit, çmimit dhe lokacionit.
LIVEMOCHA
www.livemocha.com
Livemocha ofron tutoriale dhe ushtrime bazike në rreth 30
gjuhë, por vlera e vërtetë e shërbimit është në komunitetin i cili
mblidhet këtu. Livemocha ka diku rreth 6 milion anëtar, që të
gjithë të listuar për aftësi linguistike dhe rrjedhshmëri të ndonjë
gjuhe. Kur të aplikoni me detyrën, e gjeni opsionin për ta zgjedhur dikë nga komuniteti për ta vlerësuar detyrën e juaj.
| 16
17 |
|
EXPLORE & TV IPKO MAGAZINA
Explore & TV
Në Rugovë
me IPKO
Çdo gjë ishte gati për një udhëtim në
bjeshkët më të larta të Kosovës, në Gjeravicë. Por, para kësaj ishte një kënaqësi
më e madhe për të vizituar Grykën e
Rugovës, njërën prej perlave më të mira të
bukurive natyrore që ka Kosovë.
Përpos këtyre bukurive aty ka edhe
mrekulli të tjera të cilat ne nuk i kishim
dëgjuar më parë. Gjatë rrugës ndaleni për
të vizituar Shpellën që sipas gojëdhënave
është Shpella e Teutës.
Në këtë shpellë, nëse kërkoni ndonjë ciceron do të kënaqeni më historinë e kësaj
ane, ndërkaq jo shumë larg saj gjendet
edhe Shpella e Nallbanit, për të cilën thonë
se ja ka mbathur kuajt mbretëreshës Teutë.
Aty gjendet një oxhak dhe një rrugë guri,
e cila ka mbetur pa ndonjë përkujdesje të
madhe institucionale.
Por, kjo nuk është vetëm shpella e vetme
në Rugovë. Ka edhe
shpella të tjera të
cilat ciceronët nuk
kanë shumë informata për to
Udhëtimi vazhdon
duke vizituar bjeshkët e tjera. Kalojmë
në fshatin Drelaj. Një
amfiteatër i ndërtuar
nga Besnik Lajçi
gjendet në një lartësi
1700 metra mbidetare.
“Është një gjë që kam ëndërruar ta bëj
gjithmonë”, thotë për IPKO Magazinë Lajçi,
përderisa ja ka ënda të flet për kulturë,
sidomos për teatrin të cilin e do shumë - ai
nuk harron të lëvdoj të vetmen telefoni që
mbulueshmëri në rajon, kompaninë IPKO.
Jo shumë larg amfiteatrit gjendet edhe
shtëpia e tij, përderisa ai është duke ndërtuar edhe shtëpiza për pushime.
Nuk vonuam shumë dhe vizituam edhe
pikë të tjera turistike në Rugovë.
Bashkë me një grup vazhduam rrugën për
në majën e Gjeravicës duke kaluar bjeshkën e Malajve dhe duke arritur në pikën më
Explorer Shkencë
“Si funksionojnë gjërat 4”
Explorer Natyrë
“Ibiza”
Një botë plot informacion... Një lundrim i gjatë,
në tentativë për të shpjeguar dhe kuptuar sesi
funksionon bota sot... Shkencë. Teknologji.
Argëtim. Trupi. Shëndeti. Bota e kafshëve. Sportet.
Automjetet. Paraja. Të gjitha llojet e temave do të
trajtohen në këtë cikël të ri dokumentar... Një botë
që duhet çmitizuar, në mënyrë që kushdo mund të
kuptojë fenomenet apo veprimtaritë që ndodhin mbi
planetin tonë, duke nisur që nga vetë njerëzit, natyra,
telefonat celularë, mjetet motorike apo gjithçka
tjetër...
Grekët e quanin “Ishulli i Pishave”, ndërsa romakët
Ebusus... Ai është ishulli i paqes dhe bimësisë
së gjelbër, ku gjen qetësinë nën diellin e ngrohtë
tropikal..Ibiza , sot është një qendër pushimesh
mjaft e rëndësishme falë klimës së ekuilibruar dhe
vendndodhjes së favorshme... Aty ku mjegulla e
kripur e detit, përzihet mrekullisht me aromën e
pishave...Dhe pa dyshim, pa harruar mbrëmjet dhe
netët plot dritë, ku të rinjtë mund të gjejnë çdo gjë
që kërkojnë...
Të çmendurit pas udhëtimeve, edhe
nëse shkojnë në një lartësi mbi 1700
metra mbidetare, mos ta ndalin telefonin me numër të IPKO-s. Sepse ka
mbulueshmëri edhe në pikën më të lartë
në Kosovë, në Gjeravicë.
të lartë.
Atëherë kur gjithsecili mendonte se ishim
larg teknologjisë bashkëkohore, papritur
telefoni i bashkudhëtarit tim, Fidan Kelmendi, cingëroi.
“Këtu punon vetëm një telefoni. Edhe në
pikën më të lartë unë marrë IPKO-n për të
komunikuar më të afërmit”, tha ai.
Bashkë me udhëtimin në Gjeravicë dhe
vizitën e liqeneve natyror përfundoj edhe
udhëtimi i jonë.
Ndërkaq për bukuritë, legjendat dhe
shumë fshehtësi të Rugovës do të mund
të lexoni në numrat e ardhshëm të IPKO
Magazinë.
Explorer History
Bota e humbur e Miçwllit dhe dhe
Kenionit 1: Jeta dhe koha
Jeta dhe aktiviteti i kineastëve Sejgër Miçëll dhe
Xhejms Kenion. Kohët e fundit në bodrumin e një
dyqani, u zbuluan 800 filma të shkurtër të xhiruara
100 vite më parë nga Miçëll dhe Kenion. Historinë
e pazakontë e këtyre kineasteve, dhe eksplorimi
i filmave te tyre. Dy kineastët nga Lankashëri, na
shpien në jetët e njerëzve të zakonshëm, të 100-të
viteve më parë.
| 18
Vërejtje: Për orarin e transmetimit dhe ritransmetimit konsultohuni me guiden e programeve në resiverin tuaj te IPKO Televizionit Digital.
Digi Junior
True Jackson
“Gjiganti i ujit”
Çdo të hënë, ora 19:30
Po sikur papritur, ëndrra e jetës tuaj të bëhej realitet?Kjo është historia e
pabesueshme e True Jacksonit... Ajo është vetëm 15 vjeç, dhe takimi
i rastësishëm me stilistin e famshëm Max Madigan, do t`i ndryshojë
gjithë jetën. Duke parë talentin e saj të pakrahasueshëm, ai e vendos
True Jecksonit “nëndrejtoreshë” të kompanisë së tij. Tani me ndihmën e
mikeshës së saj më të mirë, me shumë punë dhe vendosmëri, ajo tashmë,
është gati të triumfojë në botën e modës... Aktorë: Keke Palmer, Ashley
Argota, Matt Shively, Danielle Bisutti, Ron Butler, Greg Proops; Regjia:
Andrew Gordon; Skenari: Andrew Gordon: Viti i prodhimit: 2008; Zhanri:
Serial për Adoleshentë.
Mek, mërzitet vërtet shumë kur merr vesh, se pushimet e planifikuara me
babain, anulohen për shkak të një misioni urgjent të të atit, në një liqen në
Kanada. Babai e merr Mek-un me vete.
Rrugës ai mëson se në liqen jeton një krijese mitologjike. Tani Mek ka
misionin e tij këtu: të provojë se legjenda për ekzistencën e krijesës së
rrallë, është e vërtetë...
Digi Drame
“Days of our Lives”
Digi Drame
“Strong Midicine”
Një nga telenovelat më të transmetuara dhe më
të vlerësuara në historinë e televizionit. Gjithçka
që ndodh në jetën e përditshme të disa familjeve
në qytetin imagjinar të Salem e ndjekur për katër
dekada me radhë....
Aktorë: Deidre Hall, Bryan Dattilo, Lauren
Koslow, Alison Sweeney, Rene Jones.
Regjia: Allan Chase, Ted Corday, Irna Phillips;
Viti i prodhimit: 1965; Kohëzgjatjaa 30min:
Zhanri; Dramë.
Dy doktoresha do të bashkojnë forcat për të drejtuar
një spital që merret vetëm me problemet e femrave.
Dramat që ndodhin aty dhe këndvështrimet e
ndryshëm të secilës që i çon edhe në përplasje
me njëra-tjetrën, por gjithmonë të gatshme të japin
gjithçka për t’i ardhur në ndihmë pacientëve që kanë
nevojë. Aktorë: Rosa Blasi, Jenifer Lewis, Joshua
Cox, Philip Casnoff, Brennan Elliott; Regjia: Tammy
Ader; Skenari: Tammy Ader; Viti i prodhimit; 2000;
Kohëzgjatja: 60min;
Zhanri: Dramë.
Digi Drame
White Collar
Pasi kapet për arratisjen nga një burgu i sigurisë
së lartë një kriminel i rafinuar pranon të ndihmojë
FBI-në në çështjet e tyre më të rëndësishme. Por
shpejt do ta gjejë veten në një bote të rrezikshme
midis burgut dhe njerëzve që tashmë kërkojnë
hakmarrje...
Aktorë: Matthew Bomer, Tim DeKay, Willie
Garson, Tiffani Thiessen, Sharif Atkins, Natalie
Morales, etj...; Regjia; Jeff Eastin: Skenari: Jeff
Eastin; Viti i prodhimit: 2009; Kohëzgjatja: 45min;
Zhanri: Krim | Dramë | Komedi.
19 |
|
SPORT IPKO MAGAZINA
EL Clasicco në Premium
për
Derbi më i madh evropian pritet që kësaj radhe të zhvillohet në Nou Camp të Barcelonës. Ronaldo dhe Messi do t’i ndezin motorët. Kësaj radhe Real Madrid do të udhëtojë
në Barcelonë - për fitore dhe jo për debakël 6-1 sikurse dy vjet më parë. Eh...në IPKO
Premium El Clasicco komentohet kosovarçe nga Andin Lokaj.
cent/min.
në IPKO
cent/min.
në operatorët
tjerë
Përjtoni me çmimet më
të vogla!
Barcelona – Real Madrid.
Ky është derbi i radhës që pritet të
nxehë zemrat e miliona tifozëve të
futbollit të këtyre dy skuadrave me
renome në botë.
Në njërën anë është Real Madridi
që në këtë turne vjen i përforcuar
shumë, me talentë të rinj të cilët dinë
të shënojnë nga gjithsecila pozitë dhe
me trajnerin më të njohur në botë Jose
“Special
Special One
One” Mourinho.
Dy skuadrat më të njohura në botë,
ky derbi ka një domethënie të madhe,
ndërkaq nëpër koincidencë derbi do
të luhet pikërisht me 28 nëntor,
Ditën e Flamurit dhe shpalljen e
pavarësisë së Shqipërisë.
Në fushë do të jenë yjet që
tashmë disa herë janë mbuluar me tituj dhe arë. Aty është
Christiano Ronaldo dhe
Lionel Messi të
cilët edhe
njëherë do të tregojnë se kush “o ma i
forti” në Spanjë.
Katalunasit në këtë rast kanë një
përparësi sepse ndeshja zhvillohet në
terrenin vendas, por Real Madrid ka
edhe një përparësi tjetër ku përpos
lojtarëve më të mirë në botë ata kanë
edhe trajnerin më të mirë në botë, i cili
vitin e kaluar bashkë me Interin kishte
fituar tripleten e famshme.
Mourinho nuk
k është një trajne
trajner që
lehtë
mposhtet leht
të por as bashkë-moshatari i tij nuk është
Josep
i këtillë, Jos
sep Guarsepse
diola sep
pse edhe
përforcime
ai ka pë
ërforcime në
skuadrën
skuad
rën e tij. Ai
edhe
ka edh
he “asët” më
të mirë
ë në botë për
momentin.
mome
entin. Iniesta
e Xavi
X nuk do
të mposhtën
e kaluar nga Barcelona.
Kështu ai duhet të dijë se në sulm
ka super talentin, gjeninë e futbollit
modern Lionel Messi, i cili shpesh ka
ditur që të dënoi Real Madridin, i cili
për këtë ekip gjithmonë ka ilaç.
Por, ilaç për të ka edhe Mourinho i
cili diti ta ndal Messin në çdo ndeshje
që luajti kundër tij. Kjo u pa edhe në
gjysmëfinalen e vitit të kaluar në mes
të Interit dhe Barcelonës. Messi në ato
ndeshje nuk u pa.
Eh...Guardiola duhet të gjej ilaç për
futbollistët e tjerë të Realit, sidomos
për Ronaldon në top-formë dhe
Messi të mendoj të shënoi dhe ta
dëshpëroi Real Madridin dhe të vazhdoj në
mbrojtjen e titullit të
La Ligas.
3 cent në minutë brenda rrjetit IPKO
8 cent në minutë drejt operatorëve
tjerë brenda Kosovës
Çmimet e lira aplikohen prej orës
8 në mbrëmje, deri në orën 8 në mëngjes.
Oferta është e limituar!
kurse
lehtë kur
rse përballë tyre
pritet që me
m përkushtim ttë
luajnë edhe
e asët e rinj dhe
yjet e Real Madridit
M
si Di Ma-ria, Oezil, e nd
ndonjëherë
donjëherë edhe
Khedira që di të godit mirë topin
top
pin
dhe me furi. Mos
M harroni lojtarët
lojtarrët
e Real Madrid
d kanë treguar se
e
dinë të godas
in edhe nga 40 m
metra
godasin
largësi dhe të shënojnë.
Në fund kemi fenomenet, të d
dy janë
latinë. Ronald
o dëshiron që t’ii
Ronaldo
hakmerret Barcelonës
Barrcelonës për
humbjen midiss Madridit vitin
21 |
|
|
SPORT IPKO MAGAZINA
SPORT IPKO MAGAZINA
Talenti që vlen miliona
Është vetëm 18-vjeçar dhe tani kartoni i tij është rritur në miliona euro. Talenti
shqiptar i FC Basel, Xherdan Shaqiri gjithnjë e më shumë po shkëlqen në çdo
kompeticion vendor dhe ndërkombëtar. Nga afati i janarit, ai pritet që të kalojë në
një skuadër tjetër dhe atë në hiç më pak se 15 milionë euro.
Në tërë botën me SuperSport
Dikur nuk kushtonte aq shumë
edhe pse kur mori famën e tij kishte
vetëm 17 vjeç. Ky është talenti më i
ri kosovarë që po shkëlqen në Zvicër
bashkë me skuadrën e tij FC Basel, e
cila vitin e kaluar fitoj dy tituj në Zvicër.
Shaqiri ka mentalitet fitues. Këtë e
thonë edhe shumica e trajnerëve të tij.
Ai nuk di të ndalet ndërkaq nga krahu
i djathtë i fushës, talenti gjilanas ka
dënuar shpeshherë kundërshtarët.
Të kujtojmë atë golin e bukur të shënu-
Njëri prej futbollistëve më të famshëm shqiptarë, Lorik Cana është aq
fanatik, saqë kudo që shkon, blen edhe paketën SuperSport. Më të ai
i shikon ndeshjet më mirë dhe me komentim shqip.
Mesfushorë shkatërrues. Di të luaj në çdo
pozitë. Nuk driblon edhe aq mirë por kur
është në zonë të rreptësisë di të dënoj
shumë mirë kundërshtarin.
Ky është ylli i kombëtares shqiptare, Lorik
Cana i cili sivjet kaloi në Galatasaray nga
Sunderland, ndërkaq tani ka nisur që të
adaptohet edhe me skuadrën turke.
Ambasadori më i mirë në botë i Kosovës,
Cana ka edhe një pasion tjetër. Kudo që
shkon ai nuk harron që të merr edhe një
pako, e cila e mban atë afër vendlindjes.
Kjo është paketa Premium e SuperSport.
Menaxheri i tij, Agim Cana (që është edhe
babai i tij) thotë se Loriku është i pasionuar
pas paketës SuperSport të DigitAlb dhe
IPKO. “Cana kudo që shkon e ka këtë
paketë. E ka pasur në Angli ndërkaq tani
SuperSportin e ka edhe në Turqi”, thotë
Cana për IPKO Magazinë.
Madje futbollisti i kombëtares shqiptare,
i cili u lëndua gjatë ndeshjes me Bosnje
Hercegovinën në Shqipëri, ndeshje e cila
përfundoj me rezultat të barabartë, nuk
rri pa këtë paketë edhe kur kthehet dhe
bashkohet me familjen e tij në Francë apo
në Kosovë.
“Në Francë, ku edhe jeton familja e jonë
kemi tri paketa të SuperSport. Është një
platformë që ne na pëlqen shumë dhe e
blejmë me kënaqësi në shtëpinë tonë”,
thotë Agim Cana, babai i Lorikut.
Loriku për momentin kishte kaluar në një
formë jo edhe aq të mirë, por tani është
më ndryshe.
Ai ka filluar që të përmirësohet. Të jetë
shumë më i gjallë në mesfushën defensive të Galatasaray, e cila sivjet nuk
garon në asnjë ligë evropiane, pasi që
më herët ishte diskualifikuar nga elimi-
natorët e Europa Ligue.Tani ekipi është
pa trajner, pasi që Frank Raijkard është
larguar nga drejtimi i skuadrës, për shkak
të rezultateve të dobëta të ekipit.
Ishte edhe Cana për të cilin ishte thënë
se nuk ka marrëdhënie të mira me
trajnerin por të gjitha këto tashmë janë
tejkaluar.
Por, pavarësisht kësaj Cana është ylli i të
gjithë shqiptarëve.
Kjo u pa edhe në ndeshjen kundër Bosnje dhe Hercegovinës ku Cana luajti me
plot përkushtim edhe pse ishte lënduar,
në 10 minutat e fundit të ndeshjes Cana
luajti në atë formë.
Tani ai pret sukses edhe me ekipin turk
që ka historinë më të mirë në Turqi dhe
pse jo edhe me kombëtaren shqiptare e
cila nuk i ka keq punët në grupin e saj të
kualifikimeve.
ar nga rreth 30 metra largësi kundër
Anglisë, ku ylli i ri i portës së Anglisë
dhe Manchester City, Joe Hart vetëm
bëri zgjatje të panevojshme sepse nuk
kishte shans për ta pritur atë goditje.
Por, ky nuk është goli i tij i parë për
kombëtaren e Zvicrës sepse ai ka
shënuar edhe gola të tjerë.
Për të thuhet se nuk di të shënoj gola
të këqij vetëm gola të mirë.
Me FC Basel ai gjithmonë merr nota
të mira. Në ndeshjen kundër Bayern,
Shaqiri shkëlqeu dhe mori notat më të
larta nga kritikët dhe komentatorët e
futbollit. Kurse në ndeshjen me Romën
ishte kreatori i lojës së Baselit, të cilën
skuadra e tij fitoj me rezultat 3-1.
Tani e ardhmja
a
e talentit kosovarë, që
dikur nuk
nu kushtonte më shumë se 500
000 euro,
euro ka ndryshuar. Atë e kërkojnë
të gjitha skuadrat e mëdha.
Barcelon
Barcelona, Arsenal, Bayern Munich,
Liverpoo
Liverpool, PSV Eindoven, Manchester
United janë
ja skuadrat që përfolën për
fantazistin e ri kosovarë që po mahnit
fantazist
Evropën.
Evropën
Klubet e mëdha konsiderojnë se talenti
kosovarë vlen me milion euro dhe për
kosovar
këtë nuk kanë hezituar të thonë se tani
kartoni i tij i transferimit kushton deri
në 15 milion
euro.
m
Përderisa
thuhet
se Shaqiri mund të
Përderis
kaloj në Bayern, gjasat janë që ai të
kaloj në ndonjë ekip tjetër, kryesisht
anglez, pasi që lojtari e ka dëshirë të
luaj në Angli.
A
Ndërsa pritet që Shaqiri të luaj në Angli
nga janari
jana apo ndonjë skuadër tjetër,
për të kanë
ka fjalë të mirë edhe trajneri i
kombëtares
zvicerane por edhe ai i FC
kombëta
Basel, ku
Shaqiri
luan 90 minuta.
k
Eh...kush
dëshiron
ta shikoj fantazistin
Eh...kus
kosovarë
këtë
mund
ta bëj me pakkosovar
etën Premium
Pre
të IPKO-s, ku transmetohen edhe
ed ndeshjet e FC Basel në
Ligën e Kampionëve.
LIGA E KAMPIONËVE
Milan – Real Madrid
Tottenham – Inter
Schalke – Lyon
Roma – Bayern Munich
Pas humbjes 2-0 në Madrid,
milanistët do të kërkojnë revansh
në shtëpi kundër Real Madridit në
kuadër të Ligës së Kampionëve.
Të dy skuadrat janë më të trofeshmet
në Evropë përderisa do të jenë në
luftë për të dalë të parat në grup me
skuadrat e tyre.
Tottenham nuk do të bëj më kalkulime
me Interin dhe do të kërkoj me çdo
kusht fitoren në White Hart Lane.
Me yllin e tyre në krahë, Gareth Bale,
Tottenham synon të fitoj dhe mandej
të vazhdoj rrugëtimin për në fazën e
mëtutjeshme në Ligën e Kampionëve,
në të cilin eveniment po merr pjesë
për herë të parë.
Gjermanët e Schalkes që nuk janë
duke kaluar mirë në Bundesliga do të
kërkojnë që të fitojnë kundër Lyonit
në ndeshjen e parafundit të fazës së
eliminatorëve. Raul pritet që të jetë
përsëri në qendër të vëmendjes në
këtë ndeshje.
Roma do të kërkoj me çdo kusht
që të fitoj kundër Bayern si mysafirë
pasi që ata nuk i kanë punët mirë në
grupin E. Në muajin nëntor përsëri
do të jeni me magjinë e këtij derbi
italiano-gjerman.
Data: E maertë 23 nëntor
Data: E mërkurë 24 nëntor
Data: E mërkurë 3 nëntor
Data: E martë 2 nëntor
| 22
23 |
|
|
SPORT IPKO MAGAZINA
Marseille 2-3 Porto – 22 tetor 2003
Marseille: Drogba 24, Marlet 84
Porto: Maniche 31, Derlei 35, Alenitchev
81
Pasi kishte arritur në fazën grupore të
Ligës së Kampionëve ne vitin 2003, Porto
ishte në një pozitë të vështirë dhe ishte
mysafirë në detyrën e tyre të tretë. Pas një
barazimi kundër Partizanit të Beogradit
dhe pas një humbje të thellë kundër Real
Madridit, skuadra e Mourinho kishte vetëm
një pikë nga dy ndeshje. Fushata e tyre u
nxeh nga “Special One” dhe bëri që ata ta
fitojnë këtë garë, duke e fituar atë ndeshje
si mysafirë në Velodrome.
Porto 2-1 Manchester United - 25
shkurt 2004
Porto: McCarthy 29 dhe 78
Manchester United: Fortune 14’
Ishte ndeshje e të tetës së finales, ndërkaq
ndeshja kundër Manchester United ishte
për Jose një katalizator për rritjen në karrierë të tij. Mposhtja që i bëri Alex Fergusonit
bëri që ai të merr famë në të gjithë botën,
ndërkaq skuadra e skocezit nuk arriti që të
kthej rezultatin deri në fishkëllimën e fundit
as në ndeshjen e dytë. United shënuan të
parët por Porto arriti që të kthej rezultatin
pas dy golave të Benni McCarthy.
Manchester 1-1 Porto – 9 mars 2004
Manchester United: Scholes 32’
Porto: Costinha 90’
Barazimi që bëri Costinha në minutat
e fundi të takimit do të mbetet gjatë në
histori të Mourinhos. Mesfushori shtatgjatë
arriti që të dërgoj një top në rrjetë pasi
portieri amerikan Tim Howard nuk arriti që
të kap një goditje të lirë të Benni McCarthy
nga zona e rreptësisë. Porto ishte pak
sekonda nga eliminimi dhe rezultati pritej ti
shërbente fatit të Joses dhe të fitoj trofeun
atë sezon.
SPORT IPKO MAGAZINA
aq të mira, sidomos në tri ndeshjet e para.
Diego Milito dhe Wesley Sneijder arritën që
të shënojnë dhe skuadra e Joses të arrij në
fazën e eliminatorëve.
Mourinho
magjik!
Chelsea 0-1 Inter – 16 mars 2010
Chelsea: Inter: Eto’o 78’
Në San Siro, Interi kishte arritur që të
fitonte me rezultat 2-1, por Mourinho ju
kthye përsëri stadiumit Stamford Bridge
duke e dënuar ish klubin e tij dhe rivalin gjatë kohës sa ishte në Milan, Carlo
Ancelotti. Skuadra sulmuese e Jose ishte
në letër por ata bënin një paraqitje edhe
në mbrojtje, sidomos Pandev dhe Samuel
Eto’o. Ishte një ndeshje shumë e frustruar
dhe e ashpër përderisa nga loja u përjashtua Didier Drogba. Pas Stamford Bridge
ata i priste Barcelona në top-formë.
Jose Mourinho, ose i ashtuquajturi “Special One” gjithmonë ka impresionuar me rezultatet e tij, sidomos në
Ligën e Kampionëve. Sivjet ai është me Real Madridin.
Por, cilat ishin rezultatet më të mira të tij në këtë eveniment evropian. Këtë specialist mund ta shikoni çdo javë,
madje edhe çdo ditë në paketën Premium, “SuperSport”
Porto 3-0 Monaco – 26 maj 2004
Porto: Carlos Alberto 39, Deco 71,
Alenitchev 75
Kjo ishte njëra prej finaleve që e vuri atë në
sprovë në Evropë pasi që Jose ende nuk
e kishte sqaruar të ardhmen e tij. Monaco
e filloj shumë mirë lojën por humbi në një
moment kur Ludivic Giuly ishte larguar nga
mesfusha në pjesën e parë. Porto arriti
shpejt të shënoj me anë të Carlos Alberto,
përderisa shënuan edhe gola të tjerë më
anë të saktësisë, disiplinës dhe lojtarëve të
shkëlqyer si Deco dhe Dmitri Alenitchev, për
të siguruar fitoren.
Chelsea 4-2 Barcelona – 8 mars 2005
Chelsea: Gudjohnsen 8, Lampard 17,
Duff 19, Terry 76
Barcelona: Ronaldinho 27 dhe 38’
Njëra prej ndeshjeve me interesante në
historinë e Ligës së Kampionëve nga gara
e parë në Camp Nou ku Barca shkonte
fituese me avantazh 2-1. Loja përfundoj
me komente të ashpra të Mourinhos të
cilat sulmonin Anders Frisk që kishte marrë
vërejtje nga UEFA duke ngritur thashethemet se Jose mund të suspendohet në
ndeshjen kundër Bayern Munich në çerekfinale në Stamford Bridge. Kjo ndeshje
SERIE A
po ashtu përfundoj me një shkresë dhe
ankesë të Frank Rijkaard.
Valencia 1-2 Chelsea – 10 prill 2007
Valencia: Morientes 32
Chelsea: Shevchenko 51 dhe Essien 90
Rritja e fundit e ritmit të pjesës së dytë bëri
që të këtë një fitore dramatike për të “kaltrit” pasi ata arritën ta kthejnë rezultatin në
pjesën e dytë, përderisa Los Che mendonin se do jenë në gjysmëfinale kundër Liverpool. “Blutë” ishin baraz 1-1 në ndeshjen e
parë por ishin në disaavantazh pasi kishte
shënuar Morientes në pjesën e parë. Jose
arriti që të inspiroj lojtarët që të kthejnë
rezultatin në pjesën e dytë. Një natë klasike
e futbollit evropian që përfundoj me fitore
të Chelsea në “Santiago Canizares”.
Dynamo Kyiv 1-2 Inter – 4 nëntor 2009
Dynamo Kyiv: Shevchenko 21
Inter: Milito 86 dhe Sneijder 89
Loja e fundit në Grupin F në Ligën e Kampionëve përderisa rezultati ishte shumë
i rëndësishëm për Interin të cilit u duhej
fitorja në Kiev. Skuadra italiane vazhdonte
me formën e tyre jo aq stabile duke mbetur
në fund të tabelës për shkak të lojërave jo
Inter 3-1 Barcelona – 20 prill 2010
Inter: Sneijder 30’, Maicon 48’, Milito 61’
Barcelona: Pedro 19’
Barcelona hynte në këtë gjysmëfinale si një
favorite pasi që kishte fituar pothuajse të
gjithë tituj e Evropës përderisa në gjysmëfinale besonin se do ta ndalnin Interin. Katalanët
tashmë e kishin mposhtur Interin në Ligën
e Kampionëve gjatë fazës së grupeve dhe
shumë shpejt shënuan në pjesën e parë.
Pedro shënoj një gol të bukur por më vonë
në skenë dolën Sneijder, Maicon dhe Milito.
Bayern Munich 0-2 Inter – 22 maj 2010
Bayern Munich: Inter: Milito 35’, 70’
Futbolli sulmues i Bayernit u dënua lehtë
nga Interi të cilët pas kishin fituar kundër
Barcas në Cam Nou arritën që të shkojnë
në finale. Plani i lojës së gjermanëve i shkoj
përshtati skuadrës së Jose’s të cilët arritën
ti ndalin sulmet e tyre. Kreator i ndeshjes
ishte Sneider që ndihmohej nga efikasiteti
i Militos i cili fitoj edhe trofeun e parë më
skuadrën.
PREMIER LIGA
Inter – Milan
Lazio – Roma
Liverpool – Chelsea
Manchester City – Manchester
United
Rasti i parë për t’u dëshmuar se Milan
do t’ja rrezikoj pozitën kampionit të
katërfishtë të Italisë, Inter. Edhe ky
është një derbi nga qyteti i Milanos që
vije ekslusivisht në pakon Premium të
IPKO Digital.
Derbi romak do të sjell shumë ethe
në kryeqytetin e Italisë, Romë ku do
të takohen aktualisht lideri i Serie A,
Lazio me Romën në formë jo edhe aq
të mirë kohëve të fundit. Por kur është
puna të derbi luftohet në fushë si për
titull.
Skuadra nga Mersyside do të kërkoj
të mposhtë “blutë” në formë të Carlo
Ancelotti të cilët do të takohen në
Anfield më shtatë nëntor. Liverpool
tani të forcuar me pronrë të rinj do të
kërkojnë të mposhtin Chelsean që
kryeson tabelën për momentin në
Ligën Premier.
Edhe një derbi në mes të një
qyteti. Kësaj radhe Manchester
City do të kërkon ta mund rivalin e
përbetuar nga i njëjti qytet. Qytetarët
e përforcuar hynë në këtë ndeshje
për fitore edhe pse Alex Ferguson
gjithmonë ka pasur ilaç për ta.
E diel 7 nëntor 17:00
E mërkurë, 10 nëntor 21:00
E diel 14 nëntor 15:00
E diel, 7 nëntor 15:00
| 24
25 |
|
|
TV IPKO MAGAZINA
TV IPKO MAGAZINA
TV
Veriu dhe Jugu
Veriu dhe e Jugu është titulli i tri miniserialeve
televizive amerikane që u transmetuan në
rrjetin ABC gjatë viteve 1985, 1986, dhe
1994. I vendosur para, gjatë dhe menjëherë
pas Luftës Civile Amerikane, seriali është
adaptim i fuqishëm i romaneve best seller të
John Jakes, Veriu dhe Jugu.
rrëfen mbi historinë e ngjarjeve të turbullta
dhe emocioneve që ndezen Luftën Civile
amerikane. Në traditën e filmit “Gone with
the wind”, ngjarja epike fokusohet në jetën
e dy familjeve që janë gjeografikisht dhe ideologjikisht të vendosura në anët e kundërta
të luftës – Veriut dhe Jugut.
Mini seriali është fitues i shumëfisht i
çmimeve Emmy dhe Golden Globe, i cili
Trilogjia ndjek familjet me fatin e tyre të ndryshueshëm në shtëpitë e tyre dhe realitetet
DigiHits
Valkyrie
Tom Cruise, në një nga rolet më të
përfolur dhe më të suksesshëm të
karrierës së tij, atij të komandantit
Claus von Stauffenberg, njeriut që
gjatë Luftës II Botërore tentoi të
asgjësonte Adolf Hitlerin, një nga
tiranët më të egër që historia ka
njohur ndonjëherë, nëpërmjet të
ashtuquajturit operacionit “Valkyrie”...
Regjia: Bryan Singer Aktorët: Tom
Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy,
Tom Wilkinson, etj.
të ashpra të betejës deri në dorëzimin e
Jugut kur familjet ribashkohen në miqësi.
Në instalimin e fundit, historia e dy familjeve
vazhdon në periudhën e pas Luftës Civile, të
rindërtimit të territoreve pinonere indiane.
Thriller
“Mbaj distancë”
Komedi
The Cotton Club
Dramw
Brooklyn Babylon
Boksieri Angelo e humbi shansin
për të fi tuar titullin kampion dhe për
këtë është vetëm ai fajtor. Pasi s’ka
ç’humbet tjetër, ai do fi llojë të ndeshet
në xhiron e paligjshme të boksit të lirë.
Ky është shansi i tij i vetëm për t’u
bërë dikush, për të ndryshuar: ai do të
bëhet Skorpioni...
Aktorët: Francis Renaud, Karole
Rocher, Caroline Proust, etj.
Regjia: Tony Mpoudja
Me një martesë të lumtur dhe një
karrierë të suksesshme, jeta e David
dukej se po shkonte më së miri...
Por kur ai fillon të dyshojë se gruaja
e tradhton dhe ndihmësi i tij kërkon t’i
marrë punën, David i përndjekur edhe
nga një femër misterioze, zhytet në
një botë paranoje dhe mosbesimi që
mund t’i shkatërrojë gjithçka...
Kandidat për 2 çmime “Oskar”. Mirë
se vini në Cotton Club, ty ku bosët
e krimit bëjnë marrëveshje të fshehta,
ku klientët janë nga më të pazakontët,
aty ku legjendarët e xhazit ndriçojnë
natën...
Aktorët: Richard Gere, Gregory Hines,
Diane Lane, Nicolas Cage, etj…
Regjia: Francis Ford Coppola
Në Brooklyn, aty ku komunitete të
ndryshëm jetojnë fare pranë njëri-tjetrit
dhe tensionet janë të larta, dy të rinj nga
kultura që përplasen do të takohen
rastësisht... Menjëherë mes tyre nis një
romancë e zjarrtë, por botët e kundërta
nga vijnë vë gjithçka në dilemë dhe mund
të shkatërrojnë paqen e brishtë midis dy
komuniteteve...
Aktorë: Tariq Trotter, Karen Goberman,
Bonz Malone, David Vadim, Rahzel, etj...
Regjia: Marc Levin
Në Romë
Green Zone
Edge of the Darkness
Hachiko: A Dogs Story
Beti është një vajzë e re në karrierë,
por e pafat në dashuri. Gjatë një
udhëtimi në Romë, ajo “grabit” disa
monedha nga shatërvani i bukur i
dashurisë Trevi, për ta gjetur veten
më pas të përndjekur nga djemtë që
e ndjeknin dhe shpresonin në magjinë
e dashurisë.
Viti 2003. një kronikë e ditëve para
fillimit të konfliktit në Lindjen e Mesme.
Komandanti amerikan Roi Miller thirret
në Bagdad në krye të një ekipi special
ushtarak ushtarak me mision zbulimin
e armëve të shkatërrimit në masë
në shkretëtirën irakiane, mision që
shndërrohet në një labirint të vërtëtë
ku askush s’do të dal i paprekur.
Në Rolet kryesore: Matt Damon, Amy
Ryan, Greg Kinnear, etj. Regjia: Paul
Greengrass.
Pas vdekjes së të bijës Ema, detektivi
veteran Tomas Craven do të përdorë
të gjitha taktikat dhe aftësinë e tij për
të zbuluar vrasësin, por do të gjëjë
vetën të përfshirë në një vorbull të
paimagjinueshëm korrupsioni dhe
spiunazhi.
Rolet kryesore: Mel Gibson, Ray
Ëinstone, Danny Huston, etj. Regjia:
Martin Campbell.
Historia e mrekullueshme dhe e vërtetë
e një qeni japonez i cili do të tregoj një
besnikëri të pashembullt ndaj padronit
të tij, një profesori universitar i cili e gjeti
të braktisur dhe e mori në shtëpinë e
tij pa e ditur se sa shumë dashuri do
t’i ofronte.
Në rolet kryesore: Richard Gere, Joan
Allen, Sarah Roemer, etj. Regjia: Lasse
Hallstrom.
Miniseriali, bashkon të gjithë aktorët, nga
Elizabeth Taylor deri te Patrick Swayze. Mini
seriali shfaqet çdo javë, nga dy epizoda, në
Autor, të shtunën dhe të dielën prej 19:30.
EXP Shkencë
Prototipi
EXP Natyrë
Aventura nëpër botë
Top Channel
“Nder e respekt 2”
Majk, Terri, Xho dhe Zozi, janë një
grup shpikësish. Ata e imagjinojnë të
ardhmen dhe pastaj e ndërtojnë atë...
Në një magazinë të izoluar në San
Francisko, idetë a tyre të çmendura
do të shndërrohen në realitet… Ata
duhet të projektojnë, realizojnë dhe
të na prezantojnë prototipat e së
ardhmes… Por në një afat kohor
shumë të shkurtër: vetëm dy
Një udhëtim i jashtëzakonshëm në
vendet më emocionuese. Një xhiro
rreth botës, në cepat e njohur dhe
të panjohur të globit, që premtojnë
aventura të papërsëritshme...
Ndalesa në oaze, të cilat përpara
se t’i komentosh, duhet t’i vizitosh...
Pra mos e humbisni këtë cikël
dokumentarësh që do të na çojë në
një udhëtim të mahnitshëm...
Pas masakrës ne Sirenuse, 1969,
Rosangela Rocca, e veja e Don
Calogero Rocca, merr në dorë frenat
e familjes Mendja e saj punon vetëm të
thurë planin e hakmarrjes: që gjykatësi,
Sante Fortebracci duhet te paguaje.
Ndërkohe, ne Sicili një brez i ri mafiozesh
po forcohet gjithnjë e më shume...
Aktore: Ben Gazarra, Angela Molina,
Gabriel Garko, Vincent Spano, Cosima
Coppola, Giuseppe Zeno, Elena
Russo...
javë… Bëhuni gati, e ardhmja është
sot!
Aksion
“Skorpion”
| 26
Vërejtje: Për orarin e transmetimit dhe ritransmetimit konsultohuni me guiden e programeve në resiverin tuaj te IPKO Televizionit Digital.
Në rolet kryesore: Kristen Bell,
Anjelica Huston, Danny DaVito, etj;
Regjia: Mark Stevenson Johnson.
27 |
|
|
TV IPKO MAGAZINA
TV IPKO MAGAZINA
TV GUIDE
Premier Liga
Tottenham – Liverpool
28 nëntor
Everton – West Brom
28 nëntor
Dy skuadrat që luftojnë për vend të
katër. Të kuqtë e Roy Hudgson nuk
kanë kaluar në formë të mirë por ata
ngadalë janë duke u rikthyer. Por
edhe djemtë e Harry Redknapp nuk
lejojnë befasi.
Skuadra e Everton nuk është në
një pozitë të mirë por ata ngadalë
janë duke u rikthyer në formë. Por,
Ëest Brom nuk është duke treguar
lojëra të keqe. Këtë e tregojnë edhe
rezultatet e gjertanishme në Premier
Ligë.
Aston Villa –
Manchester United
13 nëntor
Aston Villa është njëra prej
skuadrave që gjithmonë ju ka
shkaktuar kokëçarje skuadrave
të mëdha. Këtë do ta kërkoj edhe
kundër Manchester të cilin e pret në
Villa Park me 13 nëntor.
Arsenal – Newcastle
7 nëntor
Skuadra e Arsenal do të kërkoj fitore
kundër skuadrës së Newcastle.
Arsene Wenger pritet që të paraqitet
i plotë me ekipin e tij, por jo edhe
Newcastle ku ka shumë mungesa
në skuadër.
Real Madrid –
Athletic Bilbao
21 nëntor
Seria A
Athletic Bilbao jo që është një skuadër
e madhe por kur luan me madrilenët
luan për fitore. Por, Mourinho është
special dhe sigurisht që nuk do të lejoj
të këtë befasi në këtë rast.
Lazio – Napoli
14 nëntor
Palermo – Genoa
7 nëntor
Udinese – Napoli
28 nëntor
Lazio është në top- formë këtë vit dhe
që disa javë është në katër pozitat e
para në tabelë. Por, dueli i tyre me
napolitanët gjithmonë di të sjell risi
interesante. Aq më pak kur napolitanët
konsiderohet skuadër e barabartë me
romakët.
Skuadra e Palermos vazhdimisht ka
qenë njëra prej skuadrave më të mira
në Seria A. Por, ndeshjet me skuadrën
e Genoas gjithmonë janë interesante.
Të dy ekipet takohet në Palermo, ku
sicilianët do të luftojnë për fitore.
Edhe një derbi tjetër i skuadrave që
konsiderohen të barabarta. Udinese
nuk ka treguar edhe aq formë të mirë
viteve të fundit, por kur është në shtëpi
di të bëj lojëra të mira. Napolitanët nuk
do ta kenë të lehtë më ta.
Villareal – Valencia
21 nëntor
Atletico Madrid – Espanyol
28 nëntor
Almeria – Barcelona
21 nëntor
Edhe ky është një derbi në mes të dy
skuadrave të cilat konsiderohen të
barabarta. Valencia po tregon formë
të mirë por edhe nëndetësja e verdhë
nuk do të dorëzohet lehtë aq më pak
kur luan në shtëpi.
Të dyja skuadrat janë duke treguar
lojë të mirë përderisa po luftojnë për
një vend që dërgon në Evropa Ligë.
Por cila nga ato do të jetë më e mirë
kjo do të shihet në Madrid, kur Atletico
do të përpiqet ta mund skuadrën nga
Katalonia.
Edhe Almeria konsiderohet një
skuadër e papërshtatme por a do të
arrinë ajo që të ndal yjet e Barcelonës.
Kjo mbetet të shihet në natën e
nxehtë të 21 nëntorit ku Barcelona
i shkon në shtëpi kësaj skuadre të
papërshtatshme.
Borussia Dortmund –
Hamburger SV
13 nëntor
VFL Wolfsburg – FC
Schalke 04
13 nëntor
VFB Stuttgard – Werder
Bremen
6 nëntor
Skuadra që kanë fond lojtarësh mjaft
të mirë. Të dyja janë në Evropa Ligë por
derbi i 13 nëntorit do të tregoj shumë
qartësime në tabelën e Bundesligas.
Kjo mbetet të shihet në këtë ndeshje
që pritet të jetë një derbi i vërtetë.
Edhe ky një derbi me skuadrat që janë
përforcuar më së shumti këtë sezonë
në Bundesliga. Por gjërat nuk kanë
shkuar mirë për të dyja dhe asnjëra
nuk do të kërkojnë të humbasin diçka
dhe do luftojnë për kreun e tabelës.
Si Stuttgard ashtu edhe Werder
Bremen kanë hyrë me synime për
pozitë më të mirë në tabelë por me
lojërat e treguara të dyja skuadrat
nuk janë mirë me rezultatet, edhe pse
Werder Bremen po tregohet skuadër
me serioze.
AC Milan – Fiorentina
Kuqezinjtë e Milanit gjithmonë kanë
vështirësi me violat e Firences. Por,
Milan është futur seriozisht në garë për
titull dhe në këtë rast nuk dëshiron që
të bëj shumë kalkulime. Në shtëpi ata
do të luajnë për fitore.
| 28
Vërejtje: Për orarin e transmetimit dhe ritransmetimit konsultohuni me guiden e programeve në resiverin tuaj te IPKO Televizionit Digital.
FSV Mainz 05 - Hannover
13 nëntor
Të dy skuadrat janë duke u
konsideruar si befasi të dorës së parë
në këtë edicion të Bundesligas. Mainz
vazhdon të jetë në krye të tabelës
por edhe Hannover nuk është keq.
A do vazhdojnë më serinë pozitive
të rezultateve kjo do të shihet me 13
nëntor.
29 |
0
m
o
c
.
k
o
o
b
e
0.fac
FACEBOOK FALAS NË
TELEFONIN TËND MOBIL!
IPKO ofron mundësi unike të qasjes në Facebook në çdo kohë, shpejt dhe
krejtësisht falas, nga telefoni juaj mobil. Internetin në mobil duhet ta keni të
aktivizuar, telefonin të konjguruar dhe t’i qaseni projlit tuaj të Facebook falas.
Qasja në Facebook Zero mund të bëhet nëpërmjet 3 adresave:
• 0.facebook.com
• o.facebook.com
• zero.facebook.com
Për t’u qasur në ndonjë fotograj/video, apo për të hapur çfarëdo faqe tjetër jashtë
Facebook Zero, duhet të paguani për transferin e MB-së. Para se të kryeni
ndonjë klikim jashtë Facebook Zero, do të informoheni.
Facebook Zero u ofrohet vetëm klientëve të
telefonisë mobile IPKO.

Documentos relacionados

Descargar tarifas

Descargar tarifas India-baroda India-bombay India-calcutta India-hyderabad India-madras India-mobile-bsnl India-mobile-others India-new delhi India-pune India-punjab Indonesia Indonesia-jakarta Indonesia-mobile Inma...

Más detalles